Whatsappitis i dolor cervical

Whatsappitis i dolor cervical

En l’actualitat, el mòbil forma part del nostre dia a dia. Podem comprar, treballar, xatejar… Crec que molta gent es relaciona més amb les xarxes socials que prenent un cafè a una terrassa amb els amics. O a nivell laboral, és molt freqüent rebre correus electrònics de treball constantment i gràcies, o no, al mòbil podem contestar-los a qualsevol hora i des de qualsevol lloc del món.

Aquest aparell ens ha fet facilitat molt les coses però no tot són avantatges.

A la nostra consulta cada vegada veiem més casos de dolor i tensió cervical per l’ús prolongat del mòbil.

Sabem com fer servir el nostre mòbil?

Fa un temps viatjava cada dia amb tren cap a Barcelona per anar a treballar. Eren molts els viatgers que aprofitaven el viatge per mirar el mòbil per contestar correus o simplement per veure les xarxes socials. El problema principal és que ho feien en una posició del cap incorrecte i en un temps prolongat, ja que molts viatgers no deixaven de mirar al mòbil fins que arribaven al seu destí i sovint podia ser més de 30 minuts seguits

La postura que utilitzem normalment és la de flexionar el coll amb una posició avançada del cap.

Cal tenir en compte que la nostra musculatura cervical podria arribar a suportar la càrrega de fins a 27kg depenent de la nostra inclinació del cap endavant.

Per tant, mantenir aquesta posició del cap mirant cap a baix amb la càrrega que comporta molt de temps i de forma diària, ens pot provocar tensions excessives a nivell de coll i cervicals, amb les següents conseqüències:

– Dolor i rigidesa al coll, espatlles i zona escapular.

– Contractures musculars en extensors de columna, trapezis, romboides…

– Mal de cap per tensió muscular.

– Protrusió o hèrnia discal cervical (casos més greus)

– Alteració de la postura.

whatsapitis

Tal ha estat l’increment de pacients amb dolor cervical per causa del mòbil que se li ha posat nom a aquesta patologia: Síndrome del Text Neck o Whatsappitis (nom més conegut popularment)

Com tractar-ho?

Sempre explico als meus pacients que la millor teràpia és la prevenció.

Quan facis ús del teu mòbil intenta seure en una bona posició a la cadira i aixeca el mòbil a l’alçada dels ulls per mantenir la teva columna cervical neutra. Mantingues les teves espatlles relaxades i sense tensions addicionals mentre escrius un missatge o fas ús de les xarxes.

Enfortir la musculatura de l’esquena i de les cervicals en particular, ens ajudarà a prevenir també futures molèsties en aquesta regió, ja que una musculatura forta és una musculatura que suporta més el nostre dia a dia.

El meu consell és que si tens tensió i/o dolor al coll i no millora amb el pas dels dies, visitis el teu fisioterapeuta de confiança.

En salut, la prevenció és clau.